Over mij

Mijn sterkte is dat ik de situatie snel doorzie. Ik verscherp de standpunten om helderheid te creëren. Ik kan verbindingen herstellen en zoek mee naar oplossingen.

Karen Van den Broeck

Karen Van den BroeckIk krijg het meeste energie van het bemiddelen in conflicten, zowel tussen partners in relatiecoaching als tussen medewerkers in bedrijven. Mijn sterkte is dat ik de situatie snel doorzie. Ik verscherp de standpunten om helderheid te creëren. Ik kan verbindingen herstellen en zoek mee naar oplossingen. Ik deel graag mijn kennis via opleidingen, boeken, tools en artikels.

Ik ben gehuwd en moeder van twee jongvolwassen zonen. Anasta is de naam die ik koos voor mijn bedrijf.

Anasta verwijst naar Anastatica, een plantje dat helemaal kan uitdrogen, maar met water weer tot leven komt. Dit effect wil ik ook bewerkstelligen. Net zoals deze bloem de juiste omgeving nodig heeft om tot bloei te komen, heeft ook elke persoon de juiste context nodig, zowel op het werk als privé. Dit is de rode draad doorheen alle diensten van Anasta.

Op zoek naar de juiste context

Als socioloog hanteer ik een systemische invalshoek. Ik ben nieuwsgierig naar de context waarin relaties vorm krijgen en zich ontwikkelen. Hoe komt het dat mensen zo verschillend reageren naargelang de situatie waarin ze zich bevinden? Kunnen we de context aanpassen of moeten we zoeken naar een andere plek die beter past bij de persoon?

Streven naar evenwicht tussen het emotionele en het rationele

Zowel in de aanpak als in de communicatie zoek ik naar een evenwicht tussen het emotionele en het rationele. Ik hanteer een positieve insteek en zoek naar het goede en de kwetsbaarheid in mensen. Daarnaast is er mijn nuchtere aanpak met concrete handvaten. Ik zorg voor de nodige inzichten en verscherp standpunten omwille van de voortgang.

Tussen theorie en praktijk

Ik houd het evenwicht tussen een solide theoretische onderbouwing en een verankering in de praktijk. Ik heb de gave om theorie en praktijk sterk met elkaar te verbinden. Door mijn jarenlange praktijkervaring kan ik heel wat voorbeelden geven. Tegelijkertijd heb ik een stevige theoretische basis, die ik up-to-date houd en aanvul met nieuwe inzichten.

Gevolgde opleidingen

 • Master Sociologie (KULeuven)
 • Master Medische – Sociale wetenschappen en Ziekenhuisbeleid (KULeuven)
 • Expert Class Personeelsmanagement (Universiteit Antwerpen Management School)
 • Master in Total Quality Management (Universiteit Hasselt)
 • Postgraduaat seksuologische hulpverlening (UC Leuven-Limburg)
 • Groepen in organisaties: leiden & begeleiden van taakgerichte groepsprocessen (Interactie Academie Antwerpen)
 • Opleidingen in stress & burn-out, oplossingsgericht coachen, bemiddeling, relatiecoaching, agressie, schokkende gebeurtenissen en projectleiderschap

Sterktes

Ik heb 15 jaar ervaring als trainer-consulent in de zorgsector en ben meer dan 15 jaar actief als coach, adviseur, trainer en bemiddelaar bij werkgerelateerde problemen zoals stress, burn-out, communicatieproblemen, leidinggeven en conflicten. Een sterke troef is de uiteenlopende ervaringen in zowel KMO’s, openbare sector, onderwijs en social profit in domeinen kwaliteitszorg, Human Resource management en preventie van psychosociale risico’s. Als docente ben ik verbonden aan de Universiteit Hasselt en bij Syntra Genk en Hasselt. Sinds 2009 ben ik ook werkzaam als relatiecoach en begeleid ik zowel individuen als koppels.

Mijn kwaliteiten:

 • Conflicten ONTMIJNEN: het grotere plaatje zien, inzicht krijgen in een situatie en in de relaties tussen mensen.
 • VERHELDEREN: inzicht geven in de situatie en doelgericht zoeken naar een oplossing.
 • VERBINDINGEN HERSTELLEN: in elke situatie de kansen en het potentieel zien, als die er nog zijn.
 • FACILITEREN: cliënten de kennis, het inzicht en de tools in handen geven om verbindingen te herstellen.
 • VERSCHERPEN: als er geen sprankel meer is, dit ook durven benoemen en aanraden om er mee te stoppen.

Ik geef opleidingen met een sterke praktische insteek én de nodige diepgang en theoretische onderbouwing. Ik wend cases vanuit mijn ervaring aan om theoretische inzichten kracht bij te zetten.

Mijn cursisten, studenten, cliënten en collega’s ben ik bijzonder dankbaar omdat ze me het vertrouwen geven in het werk dat ik doe. Ze zorgen ervoor dat ik elke dag weer boeiende ontmoetingen en leermomenten mag ervaren.

Karen Van den Broeck

Ontvang maandelijks een update over mijn blogposts, boeken of opleidingen via e-mail.