Blog

Blog

Heb je soms ook het gevoel dat het thuis en op je werk één en al chaos is en dat je door de bomen het bos niet meer ziet? Overal ligt er materiaal dat je niet zo maar kan weggooien omdat je het nog eens nodig kan hebben of dat het bepaalde herinneringen oproept. Maar tegelijkertijd wil je orde en rust creëren. Je droomt van een clean house of clean desk, maar tegelijkertijd hou je van gezelligheid.

Eén remedie:ga aan de slag met het boek ‘Opgeruimd’ van Marie Kondo. Je ervaart hoe opruimen je leven kan veranderen. Ik ben er zelf mee aan de slag gegaan en het effect merk ik nog dagelijks. De basisregel is alles vastnemen en je twee vragen stellen: (1) heb ik dit nog nodig en (2) word ik hier blij van? Heel veel spullen heb ik weggegeven en ik koop nu veel bewuster en kan gemakkelijk dingen laten liggen als ik ze niet nodig heb of er niet blij van word. En dat geeft rust.

Opgeruimd! Marie Kondo,2015,  ISBN 978 94 005 0562 9 www.levboeken.nl

Ontvang maandelijks een update over mijn blogposts, boeken of opleidingen via e-mail.